THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, March 24, 2009

Pelajar Pakar...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

Jam da menunjukkan pukul 12.22 am...aku masih terkial-kial mencari idea untuk meneruskan penulisan assignmentku...arrgghhh,....ape nak tulis nie...BUNTU!!!!"Rabbi Yassir Wala Tu'Assir Ya Kariimm...tengok mber2 sedap tdo...rse cam nak join jer.tapi kje tak siap lagi...

Apa itu pelajar pakar? Expert Learner? Expert Student? Hmmm....

Pelajar pakar mempunyai taktik dan strategi pembelajaran
Pelajar pakar mempunyai pelbagai strategi yang berbeza
Pelajar pakar mempunyai pengetahuan kondisional tentang pelbagai strategi
Pelajar pakar mempunyai keinginan menggunakan strategi pembelajaran


Antara ciri-ciri yang terdapat pada pelajar pakar ialah:

1. Are cognitively engaged
2. Focus attention and effort
3. Process information deeply
4. Monitor understanding

adakah anda tergolong dalam kategori pelajar pakar???
Renung2kan dan fikir2kanlah..Selamat Beramal... heheheh (mcm pernah ku dengar aja ayt ini ya, tapi dimana ya???)

mataku sudah tidak mampu bertahan...akirnya...aku SYAHID ......................zZzZzZzZzZzZzZz

4 comments:

a.t.u.l.a.s.c.a. said...

salam kak ain yang cumel...:) its me, nik...ooo....ni blog akk ye...penuh dengan bunga2 cinta..nice! em, pelajar pakar...guru pakar...sama2 usaha jd pakar...senag le tugas kite, mengajar student2 yang ade motivasi yang tinggi...

ain al-yaqeen said...

salam nik...

thanks krn sudi melawat blog akk yg xcantik nie..hehehe..pelajar pakar adlh hasil usaha guru pakar..betol ker??? neway thanks a lot...rajin2 la meluangkan masa untuk melawat blog nie lagi yer...
pantun untuk nik :

buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
ttg blog nie akk bru belajar,
kalau ader salah tlg la tunjukkan yer...

mastura said...

oo..ni yang dok msg aku pasal pelajar pakar..hehehe..(@__@)

a.t.u.l.a.s.c.a. said...

hehe...sy sahut seruan akk...here i come! ~again:)

wah2, pandai akk berpantun...em...nway, all da best untuk xm kte yang masih berbaki...mg najah blake,amin!